Gresskar
Sesong: Frå slutten av august
Oppbevaring: Beste lagringstemperatur er mellom 7 og 10 grader, men dei tåler både romtemperatur og lågare temperatur.
Rike på: Stripetti inneholder mykje vitamin A, B6 og B12, kalium, beta-karoten og folat, og er ei god kjelde til vitamin C, kalsium, mangan, vitamin K, jarn, magnesium og kostfiber.
Bruk: Eignar seg godt til baking i omn. Varmebehandla får fruktkjøtet ein spagettiliknande struktur. Passar godt saman med løk, kvitløk, paprika og tomatar, og krydder som oregano og persille. Fyll gjerne Stripettien med kjøtt og få eit komplett måltid..
Stripetti er ein type spagettigresskar. Ovale frukter som veks på bakken på rankande planter. Skalet har gulkvit farge med grøne striper. Eignar seg godt til baking i omn. Varmebehandla får fruktkjøtet ein spagettiliknande struktur. Passar godt saman med løk, kvitløk, paprika og tomatar, og krydder som oregano og persille. Fyll gjerne Stripettien med kjøtt og få eit komplett måltid.